Nagroda Detalista Roku dla marki 4F

Marka 4F, należącą do spółki OTCF, została uhonorowana nagrodą „Detalista Roku” („Retailer of the Year”), w ramach międzynarodowego konkursu nagradzającego najlepsze firmy z sektora detalicznego z Europy Środkowowschodniej. 4F zwyciężyło w aż trzech kategoriach – Detalista Roku, Detalista Roku w kategorii Moda oraz Debiutant Roku.

Nagrody odebrał członek zarządu spółki OTCF, Wojciech Mikulski. „Przed nami bardzo ważny rok. Rozpoczynamy ekspansję zagraniczną. Otwieramy pierwsze sklepy własne marki 4F między innymi na Łotwie, w Czechach, Słowacji, Rumunii oraz w Serbii. Plany są ambitne i ciężko pracujemy nad ich realizacją”, komentuje Małgorzata Gabryś, Dyrektor ds. Inwestycji i Rozwoju.

Kryterium nominacji do nagrody była aktywność przynajmniej w jednym kraju regiony Europy Środkowowschodniej, a także czynniki takie jak innowacje, poziom ekspansji, pomysł na biznes czy design. W ubiegłym roku spółka OTCF otworzyła 27 nowych sklepów własnych marki 4F, a 20 lokalizacji przeszło remodeling. Zanotowano również 20% wzrost w liczbie odwiedzających sklepy klientów oraz 19% przyrost zarówno w wolumenie, jak i wartości sprzedaży.